laureqalou.jpeg

Laure

Ik hou van mensen, dieren, de natuur en alles wat om ons heen leeft. Ik ben namelijk altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, wat ze bezighoudt, wat ze motiveert, maar ook hoe dat zich bij dieren en meer specifiek bij honden uit. Wat maakt dat ze doen wat ze doen? Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid heeft me al veel verschillende paden in het leven gebracht. De tijd die ik heb gewerkt om mensen te begeleiden in een woonzorgcentrum, een dagcentrum voor personen met een mentale beperking, in een palliatieve zorgafdeling... heeft mijn passie verder gevormd om met mensen samen op weg te gaan. Ik voer graag gesprekken over spiritualiteit, over persoonlijke ontwikkeling, over de magie van het leven, maar ook over de zwarte en donkere kanten ervan. Toen ik uiteindelijk mijn eigen donkere kant onder ogen durfde te komen, vond ik een prachtig geschenk. Anderen vinden dat ik iets weg heb van een oude wijze olifant... 

Ik ben sociaal assistent met een 2-jarige specialisatie begeleidend werken met assistentie van dieren voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychosociale noden (BLAD bij VSPW Gent). Ik genoot bijkomende opleidingen in o.a. Shiatsu, Tai Tchi Qi Gong, Zang, Vedic Art..

qalou.png

Berner Sennen Qalou

Mijn hond Qalou is speels, vriendelijk en zorgzaam. Hij is gek op knuffels en verlokt mensen tot het geven van aandacht. Hij leert mij om weerstand te bieden aan aandachtvragend gedrag. Hij wordt graag rustig benaderd. Zijn kalme, zachte kracht heeft een rustgevend effect op mens en dier. 

Wat de hond losmaakt? β€œDe kracht van Qalou is dat hij niet ver- of beoordeelt. Kinderen leven zichtbaar op. 'Kijk eens hoe blij hij is', zeggen ze dan enthousiast. Ze zien Qalou als hun vriendje. Hij verricht soms echt kleine wonderen. Kinderen leren beter omgaan met hun emoties en krijgen meer zelfvertrouwen.”

20170522_203547.jpeg

Gordon Setter Kenty

Kenty is een lieve, gevoelige hond. Het is sterk en een enorme doorzetter. Ik heb hem, in tegenstelling tot Qalou, altijd heel veel vrijheid gegeven. Tijdens wandelingen mocht hij lekker vrij gaan snuffelen. Ik was hem soms een half uur kwijt maar vertrouwde er steeds op dat hij terugkwam. Roepen en fluiten hielp niet, maar hij wist me altijd terug te vinden. Hij leert mij dat het gebrek aan begrenzing tot situaties kan leiden waarbij mijn grenzen overschreden worden. Mijn neiging veel ruimte te geven zet hem aan om nog meer ruimte te nemen. Hij leert mij dat mijn uitdaging ligt bij het liefdevol aangeven van mijn grenzen.